BORŮVKOVÝ KOLÁČ POSYPANÝ ŽMOLENKOU
11.05.2020
Borůvkový koláč posypaný žmolenkou mám spojený s dětstvím. Milovala jsem ho, proto jsem se ho naučila i brzy připravovat. Recept na tento koláč je jednoduchý. V jednoduchosti se však ukrývá ta krása!
BORŮVKOVÝ KOLÁČ SE ŽMOLENKOU ...
PŘÍSADY:
- kelímek neslazeného bílého jogurtu
- 2 vejce
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 kelímky polohrubé mouky
- kelímek moučkového cukru
- prášek do pečiva
- borůvky
- žmolenka ( 100 g másla, 100 g cukru (krupice) a 140 g polohrubé mouky)
POSTUP:
- Do mísy dáme kelímek jogurtu, vajíčka - přísady smícháme.
- Následně přidáme 2 lžíce oleje, mouku, prášek do pečiva a cukr.
- Vše poctivě mícháme, dokud nevznikne těsto.
- Do vymazané a vysypané formy rozprostřeme rovnoměrně těsto.
- Na těsto dáme umyté borůvky.
- V druhé míse vypracujeme drobenku/žmolenku.
- Drobenku nasypeme na těsto s borůvkami.
- Pečeme koláč pozvolna v předehřáté troubě.
- Po upečení necháme koláč vystydnout.
- Podáváme.
DOBROU CHUŤ!